Preišči ta spletni dnevnik

petek, 18. september 2015

Low-carb osvežilna torta

Zdravo!

Pred vami je nov recept za tortico, ki je narejena brez moke in sladkorja in vsebuje veliko količino beljakovin.

Torta je osvežilna, ni presladka in je ravno prava za potešitev želje po sladkem, hkrati pa prijazna tistim, ki pazite na linijo :)


SESTAVINE ZA BISKVIT:
- 3 jajca
- 80g proteinov okus čokolada
- 50g kokosove moke
- 20g kakava
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 100g mleka

SESTAVINE ZA VANILIJEVO KREMO:
- 125g vode
- 125g mleka
- 1 vrečka vanilijevega pudinga
- 1,5 žlica stevie

SESTAVINE ZA SADNI NADEV:
- 100g borovnic
- 100g grškega jogurta
- 180g navadnega jogurta (lahko tudi grški jogurt)
- 1 zavitek želatine

SESTAVINE ZA PRELIV:
- 65g Cavalier namaza (lahko nadomestite z 65g temne čokolade)
- 10g kakava

POSTOPEK:
1. Beljake stepemo v sneg.
2. V drugo posodo damo rumenjake, čokoladne proteine, kokosovo moko, kakav, pecilni prašek in mleko ter dobro premešamo.
3. K dobljeni zmesi dodamo sneg in zelo narahlo premešamo.
4. Maso vlijemo v pekač in pečemo 10 minut na 180°C, oziroma tako dolgo, da je biskvit lepo pečen.
5. Med peko biskvita si pripravimo vanilijevo kremo in sicer tako, da v 125g vode in 125g mleka skuhamo puding, ki mu dodamo žlico in pol stevie. Puding pustimo, da se ohladi in ga nato prelijemo čez pečen biskvit. Tortico damo na hladno, da se vse skupaj lepo ohladi in krema strdi.
6. Čez ohlajeno tortico, prelijemo sadni nadev, ki ga dobimo tako, da borovnicam dodamo žličko vode in jih zavremo. Ko zavrejo, jih zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo jim grški in navadni jogurt ter dobro premešamo. Dodamo še zavitek želatine ter vse skupaj postavimo na plin in kuhamo, dokler mešanica ne zavre, nato pa jo odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Ko se popolnoma ohladi, zmes postane popolnoma trda in je pripravljena, da jo prilijemo čez vanilijevo kremo.
7. Sledi še zadnja plast tortice - za preliv zmešamo 65g Cavalier namaza (ali temne čokolade) in 10g kakava ter dodamo toliko vode, da ob vretju dobimo gost čokoladni preliv, ki ga prelijemo čez torto.
8. Torto posujemo z mletimi orehi in borovnicami.

Prijetno sladkanje ! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar