Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 30. avgust 2015

Fižolovo pecivo

Evo in tukaj je prvi obljubljeni recept! :)

Moram priznati, da sem bila pred pripravo tega peciva zelo skeptična, da se bo fižol preveč okusil in da to nebo imelo okusa po pecivu, vendar moram povedati, da prav nihče ni okusil in tudi ne verjel, da se v pecivu skriva fižol. :)




SESTAVINE:
- 1 pločevinka rjavega fižola
- merica čokoladnih proteinov
- 3 jajca (od tega le 1 rumenjak)
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 žlica sladila (sama uporabljam SugarSweet SunStevia 1:2)
- 1 žlica pravega 100% kakava
- 3 žlice kokosove moke
- 1 banana
- sadje (po želji)
- 125 g grškega jogurta








POSTOPEK:
1. Fižol odcedimo in ga z paličnim mešalnikom dobro pretlačimo.
2. K fižolu dodamo vse ostale sestavine in zmiksamo, da dobimo srednje gosto maso.
2. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
3. Čez maso nadevamo želeno sadje. Sama sem pecivo obložila z gozdnimi sadeži (češnje, jagode, borovnice, robide, maline) in eno narezano nektarino.
4. Pecivo pečemo 20 minut na 200°C (lahko pride do rahlega odstopanja zaradi različnih pečic).




Ni komentarjev:

Objavite komentar