Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 27. september 2015

Peanut-chocolate torta

Zdravo :)

Danes imam za vas recept za to super okusno arašidovo-čokoladno torto, ki je narejena brez sladkorja in moke.

SESTAVINE ZA BISKVIT:
- 3 jajca
- 30g proteinov okus cookies&cream
- 100g mleka
- 80g mandljev
- 50g arašidov
- 2 žlici kakava
- 30g kokosove moke
- 1 žlica grškega jogurta

SESTAVINE ZA FILO:
- 400g kremnega sira
- 30g proteinov okus natural
- 2 žlici stevie
- 2 žlici kakava
- 15g temne čokolade
- 20g arašidov

SESTAVINE ZA PRELIV:
- 40g temne čokolade
- 20g arašidov


POSTOPEK: 
1. Ločimo beljake od rumenjakov.
2. V blenderju zmiksamo mandlje in arašide, da dobimo prah.
3. K rumenjakom dodamo zmiksane arašide, mandlje. proteine, mleko, kakav, kokosovo moko in grški jogurt in zmiksamo, da dobimo gladko maso.
4. Dobljeni masi dodamo sneg iz beljakov in vse skupaj narahlo premešamo.
5. Maso zlijemo v pekač in pečemo približno 20 minut na 180°C.
6. Med peko biskvita pripravimo filo in sicer tako, da najprej zblendamo arašide in jim primešamo vse preostale sestavine, da dobimo gladko zmes. 
7. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in nanj nanesemo filo. Vse skupaj postavimo v hladilnik, da se fila popolnoma ohladi in postane trda.
8. Ko je torta popolnoma ohlajena, jo lahko prelijemo z prelivom iz temne čokolade, celih arašidov in toliko mleka, da dobimo gost preliv. 
9. Torto zopet postavimo v hladilnik in počakamo 2 uri, da je popolnoma ohlajena.

Edini problem pri tej torti je, da je težko počakati, da se popolnoma ohladi! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar