Pozdravljeni!
Se opravičujem za kratko odsotnost, upam da se vam bom s tem receptom malo oddolžila :)
- 5 jajc
- 1 jedilna žlica stevie
- 45g proteinov okus kokos-bela čokolada
- 150g skute
- 25g kokosove moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 5g kokosovega olja
SESTAVINE ZA VANILIJEVO-KOKOS KREMO:
- 200g mleka
- 100g vode
- Vanilijev
puding
- 2,5 žlice
stevie
- 330g skute
- 1 kremni sir Philadelphia (175g)
- 60g
proteinov (sama sem uporabila 30g proteinov okus kokos-bela čokolada in 30g
proteinov okus natural)
- 20g kokosove moke
- 65g grobo sesekljanih mandljev
POSTOPEK:
1.
Ločimo rumenjake od beljakov.
2.
K rumenjakom dodamo stevio, proteine, skuto, kokosovo moko, pecilni prašek,
kokosovo olje in dobro premešamo.
3.
Dobljeni masi iz 2. Koraka, dodamo sneg iz beljakov in vse narahlo premešamo.
4.
Maso razporedimo po pekaču in pečemo približno pol ure na 180°C, oziroma tako
dolgo, da se biskvit speče.
5.
Med peko biskvita pripravimo kremo in sicer tako, da najprej skuhamo vanilijev
puding v 200g mleka in 100g vode ter dodamo eno in pol žlice stevie (puding
skuhamo po navodilih, ki so napisana na vrečki-razlika je v količini tekočine
in količini sladila). Ko puding skuhamo, ga odstavimo in ohladimo.
6.
V drugi posodi zmešamo skuto, kremni sir Philadelphia, proteine, kokosovo moko, 1 žlico stevie in
grobo sesekljane mandlje.
7.
Ohlajenemu pudingu dodamo mešanico iz 6. koraka in vse skupaj dobro premešamo.
8.
Čez pečen biskvit damo kremo in jo razporedimo po celotnem pekaču. Pecivo
posujemo še z malo kokosove moke in malo narezanih mandljev.
Ni komentarjev:
Objavite komentar