Preišči ta spletni dnevnik

torek, 8. september 2015

Chili con carne

Zdravo :)

Zopet imam za vas recept, tokrat za okusno kosilo ali večerjo. Verjetno vas je že veliko od vas slišalo za to jed, a zanjo je značilno, da jo vsak pripravlja na malo drugačen način. Sama chili con carne pripravljam po spodnjem receptu :)


























SESTAVINE:
- 500g mladega govejega stegna
- 2 srednje veliki čebuli
- 1 majhna konzerva rdečega fižola (400g, plod 240g)
- Pelati (500g)
- Polovica konzerve koruze
- 1 paprika (lahko rdeča, zelena ali rumena)
- 2 korenčka
- Pol litra vode
- Začimbe (sol, kurkuma, mleta rdeča paprika, čili)

POSTOPEK:
1. Meso, čebulo, papriko in korenček narežemo na kocke.











2. Na olivnem olju prepražimo čebulo do zlato rumene barve. Dodamo ji narezano meso in pražimo še 10 minut.














3. Ko meso dobro prepražimo dodamo korenje in papriko ter pražimo še toliko časa, da izpari vsa tekočina.












4. Sedaj dodamo 500g pelatov in pol litra vode. Kuhamo nekje 40 minut.












5. Dodamo še fižol in koruzo ter kuhamo 10 minut.












6. Dodamo začimbe in kuhamo še 5 minut. Pazljivi moramo biti pri čiliju, saj ima zelo
pekoč okus in z njim hitro lahko pretiravamo, zato svetujem, da začimbe (nasploh čili v prahu) dodajamo postopoma in vmes pokušamo, da dosežemo pravo ravnovesje začimb.
7. Če nam je jed preredka, lahko na koncu zgostimo z podmetom (moko zmešamo z vodo in zmes vmešamo v jed).

Nekateri chili con carne jedo kot preliv čez testenine, nekateri zraven jedo opečen toast, koruzni čips... Skratka opcij je veliko, izbira pa vaša :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar