Preišči ta spletni dnevnik

torek, 15. september 2015

Zdravo! :)

Ker sem danes dobila domač paradižnik, sem se odločila, da danes prvič poskusim narediti domačo paradižnikovo juho. Na internetu je receptov za paradižnikovo juho ogromno, zato sem se odločila, da se priprave juhe lotim kar po receptu iz svoje glave in se pustim presenetiti, kaj bo nastalo... 

...in nastala je odlična, okusna in kremna paradižnikova juha, ki se bo od danes naprej, vsekakor večkrat pojavila na mojem jedilniku. :)































SESTAVINE:
- 7 srednje velikih paradižnikov
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 žlici grškega jogurta
- Začimbe (sol, peteršilj, 1/4 jušne kocke)
- 1 čajna žlička kečapa 
- 250g vode
- Moka (po želji za zgostitev)

POSTOPEK:
1. Paradižnike in čebulo narežemo na kocke. 
2. Na olivnem olju prepražimo čebulo do zlato rumene barve. 
3. Prepraženi čebuli dodamo kocke paradižnika in dušimo 10 minut.
4. Juho odstavimo s plina in s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo.
5. Juho damo nazaj na plin in ji dodamo grški jogurt, sol, peteršilj, jušno kocko, kečap in vodo ter kuhamo še 5 minut.
6. Če nam je juha preredka, jo lahko zgostimo z moko.

Zraven juhe se dobro poda pečen kruh/toast in žlica grškega jogurta.


Ni komentarjev:

Objavite komentar